Sparta Hockey Supporters - Stránky fanoušků hokejové Sparty

Otevřený dopis Igora Němce, kandidáta na post předsedy FanClubu HC Sparta Praha

29. února 2012 v 17:00,  Prohlášení

374.jpg

S největší pravděpodobností se právě na příští valné hromadě Fanclubu hokejové Sparty bude volit její nový předseda. Dosavadní předseda FanClubu Zdeněk Kolínský se totiž rozhodl své působení ve vedení ukončit. Předkládáme vám otevřený dopis v původním znění od prvního aspiranta na post předsedy Fanclubu Igora Němce.

Od:      Igor Němec alias Rikki #13

Pro:     Zdeněk Kolínský, předseda Fan Clubu hokejové Sparty

Praha, 28. února 2012

Vážený pane Kolínský,

V návaznosti na Vaše vystoupení ze dne 26. Února 2012 po zápase Sparta-Slavia si dovoluji reagovat na Vaši výzvu ohledně Vašeho rozhodnutí vzdát se role předsedy FanClubu.

Předně bych Vám chtěl velmi poděkovat za Vaši práci pro „Fan Club hokejové Sparty“, který jste vedl dlouhá léta a určitě je na co navazovat.

Nyní k samotné roli předsedy. Nad tím, že bych mohl být jednou předsedou našeho FanClubu já už přemýšlím několik měsíců a situace v letošní sezóně jen nabrala na obrátkách.

Můj sen, přání nebo přímo vize jsou takové, aby FanClub byla pevně fungující a mnohočlenná organizace, která bude pojmem znamenající něco velkého; aby být členem FanClubu byla prestižní záležitost a "něco" to znamenalo; abychom vytvořili takové těleso, které bude mít věhlas, prestiž i respekt po celé hokejové republice. Možná to je jen bláznivý sen jednoho mladíka se zálibou v tradici, historických filmech a bojovné rytířské fantasy, nicméně všechny velké úspěchy minulosti se zrodili právě v hlavách lidí ve své době považovaných za blázny a snílky, ale to je na jiné téma.

K naplnění této vize jsem ochoten přispět, ale to v žádném případě neznamená, že musím být za každou cenu oficiální vedoucí jednotkou. Naopak znám mnoho lidí z aktuálního fanouškovského dění, kteří by tuto funkci mohli vykonávat, a vůbec bych nepochyboval o tom, že by vedli FanClub správným směrem, či jeho obdobu nebo prostě jakékoliv jiné uskupení fanoušků dávající dohromady ostatní lidi podobného zaměření a se stejným cílem, kterým je podpora naší hokejové Sparty a s tím spojené aktivity, které každého z nás určitým způsobem naplňují. Tito lidé by v případě kandidatury měli mou plnou podporu.

Je tu ovšem pár věcí, kvůli kterým možná právě tito lidé do toho jít nechtějí. Samozřejmě neznám všechny spory, nesrovnalosti či jiné neshody, které se v minulosti ohledně dění ve FanClubu odehrály, a už vůbec neznám detaily žádných z nich a možná v tuto chvíli ani znát nechci. Ale jsem ochoten a mám chuť to nějakým způsobem řešit a to i s rizikem, že budu neúspěšný. Vždyť co se může stát? Jako nejhorší variantu vidím tu, že se nestane nic. Dovolím si tvrdit, že FanClub je momentálně mrtvý, takže ho buď někdo vzkřísí, nebo zůstane mrtvý a v lepším případě bude pohřben, aby někdo jiný mohl vládnout – král je mrtev, ať žije král.

V duchu výše uvedeného jsem se rozhodl kandidovat na předsedu "FanClubu hokejové Sparty".

Zde bych rád uvedl i nějaké své podmínky či potenciální nedostatky mě coby předsedy. Určitě není vhodná doba na to, abych začal ihned stoprocentně aktivně působit v nové roli, neboť sezóna právě vrcholí a na výrazné změny není ani čas ani energie. Představoval bych si to tak, že jako plnohodnotný předseda bych začal fungovat až po sezóně, kdy bude více klidu a prostoru (nehledě na to, že podle platných stanov se vedení volí na valné hromadě, která by měla být svolána s dostatečným časovým předstihem). Dále bych rád znal podrobné hospodaření sdružení, na které mám i tak jako člen nárok. Bez této znalosti roli předsedy v žádném případě nepřijmu. Další podmínkou je podpora dosavadních či potenciálních členů, ale to se ukáže právě na zmíněné valné hromadě.

Na závěr bych chtěl otevřeně prohlásit, že chci aktivně spolupracovat s oficiálními sdruženími, jakými jsou „Fanoušci železné hokejové Sparty“ či neoficiálními jako „Severní frakce“, „Sparta hockey Supporters“ a jiné.

Tento dopis považuji za veřejný, a proto ho přeposílám redakci webu „Sparta hockey Supporters“, ať s ním naloží, jak uznají za vhodné (to znamená, že dávám svolení k jeho zveřejnění na webových stránkách).

S přátelským pozdravem

Igor Němec