Hodně jsem si přečetl o zklamání hráčů i trenérů, ve mě ale převládá vztek. Předpokládám, že v klubu ho cítí taky, přece jen někteří (Hlína, Toňák, Bingo, Míra Forman) byli stejně jako my 16 let rok co rok splachováni našimi neúspěchy v play-off. Když si vzpomenu, koho jsme za tu dobu vyřadili, jsou to nějaké ty Olomouce a Budějovice. Jak narazíme na nějaký lepší play-off tým, jsme v problémech a naše kvalita padá o třídu až dvě dolů. Je to o to horší, že v těch prohraných sériích soupeře poměrně často meleme, ale tu přijde minela gólmana, tu kiks v obraně, tu netrefená prázdná brána a nakonec se usilovnou prací k tomu vyřazení dopracujeme. Vypěstovali jsme si panickou hrůzu z průměrných gólmanů typu Čiliak, Kváča, Kacetl, najednou jsou to nepřekonatelné zdi. Jen pro nás, samozřejmě. Máme v týmu spoustu hráčů i trenéry, kteří už titul mají - a všichni se v play-off mění na hrůzou ochromené myši, hledící do očí hada. Kolikrát už jsme viděli na střídačce přehlídku svěšených hlav, komentáře typu "Nedokázali jsme navázat na ..." . Chtěl bych tímhle vyzvat všechny z klubu - jestli máte taky vztek, podělte se s námi o něj, jinak to totiž vypadá, že vás to neštve. A to by bylo to nejsmutnější.
Za poslední dva zápasy jsme vystřelili na bránu 66 krát a Třinec nám zblokoval 67 střel - to je myslím unikát. Aby vám soupeř zblokoval víc střel, než jich projde, to už chce velký kus spolupráce při střelbě, protože ten puk je sakra malý a letí poměrně rychle. Když už to na božského Kacetla projde, jde to buď na znak Třince na hrudi nebo na lapačku, to se to pak zalepuje, aby puky nevypadávaly. Podívejte se na zákroky Kovyho - dolů do betonů nebo do ramen, tam to nezalepí ani on. V prvních zápasech jsme Třinci dali góly z křížných přihrávek přes brankoviště, pak jsme vymysleli jiné, sterilnější varianty. Je pěkné, že jsme svou rychlostí úplně rozbili třineckou výkladní skříň - obranu středního pásma - ale na to se nevyhrává. Skoro všechny góly dala Růžičkova lajna - to je další věc, která si zasloužila speciální přístup. Nebylo by spravedlivé, kdybych hráčům upíral snahu - dřeli, vrhali se po hlavě do soubojů, ale jen mimo sloty, tam dominoval soupeř. Taky si uvědomuju, že jsme dostali strašně haluzácké góly, ale takové prostě v play-off padají a rozhodují.
Teď už je pozdě brečet nad rozlitým mlíkem, ale je potřeba se poučit. Ne že bychom neměli dost předchozího materiálu k poučení, ale v tomhle případě není nikdy pozdě. Nemyslím si, že by pánové Hořava, Wallson, Ton a Hlinka nerozuměli hokeji, jen pořád věří na to, že se moderní hokej prosadí. V základní části určitě, v play-off je ale potřeba posílit atributy, které patří k tomu archaičtějšímu hokeji. Padly tady hlasy na odvolání celého vedení, já si myslím, že by to teď nebylo dobře. Miloš Hořava tým převzal v hrozném stavu, dokázal ho hodně zvednout, šlo to i výsledkově (až do teď). Věřím, že má ještě týmu co dát a kam ho posunout dál. U Hlíny s Toňákem nějak nevím, co víc by měli udělat. Jistě, mají spoluzodpovědnost, ale oni za dobu svého působení Spartě neskutečně pomohli, dokázali přivést hráče, kteří by k nám předtím nešli - a důležité je, že to nebylo jen o penězích, ale hodně i o férovém jednání a vzájemné důvěře. Tohle je pro klub velká devíza. Pokud by trenér trval na to, že si ukáže na hráče, věřím, že mu management vyjde maximálně vstříc (ostatně si nemyslím, že by hráče jako Vauhkonen či Warg vybíral management). Hořava dostal dva roky na úspěch, první šance je pryč, ale teď půjde z lepší startovní pozice, tak se snad bude moci víc soustředit na věci budoucí než na dohánění bodů. Tím se dostávám oklikou k dalšímu tématu Varaďa. Kdyby měla Sparta hrát jeho prešovský beton, asi bych bych se na tu příšernost nedokázal dívat (už jsem si užil své s hokejem pod Uwe Kruppem). A to se jednalo pouze o víceleté smlouvě. Vím, že to spoustě z nás nevadí, ale něco jiného je o tom mluvit a něco jiného je to pravidelně prožívat.
Je po sezóně, ale budu ještě muset naštípat něco dřeva, abych ze sebe ten vztek dostal. Ono to ale časem přejde a přijde fáze očekávání. Poslední roky je to jen první fáze pověstné Mistrovy frustrační kompozice, ale jak se znám, začátkem září zase začne doutnat malý uhlík naděje.
reakce na Vena: ,,Nejvetsi *** je ze tady resime co bude, ale az se rozrazi dvere a..." zobrazit příspěvekNejvetsi *** je ze tady resime co bude, ale az se rozrazi dvere a prijde odpocatej Jandac se svatozari zachrance. To bude teprv ***. Ja si neumim predstavit, kterej magor by ted do toho dobrovolne sel. No aspon maji ve vedeni ted spoustu casu resit koho vzit a nebude se to latat jako vloni. :D
Jinak vsechny cizince vyhazet, pokud to nebude bombardak nebo obrance s bombou jako mel Bača nebo Cajkovsky. Tak at radsi hrajou junci. Tyhle pokusy nemaj cenu...."
Jandač ven!!!
reakce na Ledlos: ,,To mě zajímá, kdo do tý Olomouce napumpuje prachy, protože se už..." zobrazit příspěvekTo mě zajímá, kdo do tý Olomouce napumpuje prachy, protože se už veřejně povídá, že tam má jít Vrána, Hrňa a dost možná i Martin Růžička. Ještě teda jsem četl o Buchtelem, že by tam měl jít."
Protože Buchta je Sparťan a právě jeden s těch bojovníků, kterým bych ten titul hrozně přál ...
To mě sere každý rok nejvíce.. že si mr*ky z vesnic apod po vypadnutí mají potřebu rypat do Sparty...hráčům atd je to jedno ti to poslouchat nemusejí a já stále doufám že přijde sezóna kdy těmhle ***m zavřeme hubu..a pořád nic...
takže se vysr*t na veškeré showtime, sehnat hráče ,kteří sežerou led a jít za pohárem ..pokud se to teda na spartě smí a nejde jen o prachy z narvané areny,ale to mohou říct na začátku sezony,aby člověk přizpůsobil čas a nechodil tam .. nový hastag by mohl být třeba #snopkovaven
reakce na ReiN: ,,https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-antosova-britva-trapna-sp..." zobrazit příspěvekwww.sport.cz/clanek/...
Dobrá nálož "
Bohužel má Antoš pravdu. Je škoda, že Sparta neměla o Nestrašila zájem.
reakce na ReiN: ,,https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-antosova-britva-trapna-sp..." zobrazit příspěvekwww.sport.cz/clanek/...
Dobrá nálož "
Teď jsem to sem chtěl sdílet, Antoš tu není oblíben, ale tady uhodil hřebíček přesně na hlavičku.
reakce na karlos: ,,Mnoho z Vás mi tu připomíná experta Antoše. *METAL* Teď najednou..." zobrazit příspěvekMnoho z Vás mi tu připomíná experta Antoše. Teď najednou ví, jak je vše špatně. Ještě nedávno tipoval a s ním spousta novinářů, že Sparta půjde do finále. A tady najednou každý vyhazuje půlku týmu, celé vedení a všechny ty, které ještě před dvěma měsíci opěvoval, jak že to skvěle všechno funfguje a jestli budeme druhý nebo třetí.......
Promítám si sérii s Třincem, tak z prvních třech zápasů jsme 2 vyhráli. V prvním jsme je válcovali 2 třetiny a pak nepochopitelně vypli a starchovali se o výsledek. Ve druhém, to samé, ale už jsme bohužel neměli gólový polštář a prohráli jsme v prodloužení kvůli hloupým faulům. Ve třetím jsme se od začátku do Třince zakousli, hráli jsme tvrdě a podle mne suverénně a zaslouženě vyhráli. Ve čtvrtém zápase jsme hodně smolně prohráli, když rozhodčí nepískli několik jasných třineckých faulů. A pak se něco muselo stát, protože pak už jsme jenom "hráli hokej" naprosto bez emocí a to nemělo žádnou šanci na úspěch. Přesilovky nám sice moc nešly, ale přesto jsme je do čtvrtého zápasu využívali.
Až vás, kritiky, majitel, nové vedení a noví trenéři vyslyší a sestaví tým bojovníků jako má třeba Olomouc, tak tu pak hlavně nepiště, že se na to nedá koukat od prvního kola
Netvrdím, že je vše dobře, ale kdo z vás už před play off nevěřil v úspěch s tímhle týmem? Já ne, já jsem fakt věřil, že můžeme dojít daleko. "
Já mám svědky na to, že už před play off jsem byl největší pesimista za poslední léta
reakce na Lord: ,,Do Olomouce má jít Přibyl, Buchtele radši dal přednost..." zobrazit příspěvekDo Olomouce má jít Přibyl, Buchtele radši dal přednost pokračování ve Spartě. Toto psali u nich na fóru."
To mě zajímá, kdo do tý Olomouce napumpuje prachy, protože se už veřejně povídá, že tam má jít Vrána, Hrňa a dost možná i Martin Růžička. Ještě teda jsem četl o Buchtelem, že by tam měl jít.
reakce na Sparťan777: ,,Měl by fo toho zasáhnout pan majitel Pražák, to co hráči..." zobrazit příspěvekMěl by fo toho zasáhnout pan majitel Pražák, to co hráči předvedli se nedá komentovat, jedná velká bída, měli by jim strhnout aspoň polovinu z platu,každému. Hlavně že máme rekord v návštěvnosti, házení popcornu a kraviny na kostce. Teď by měli nahrát Boučka, jak říká, Sparta nejslabší tým v play off že všech , bez bojovnosti, obětavosti a srdíčka. Sparťani někde je prostě chyba! Management není schopný postavit bojovný tým pro play off. Chce to opravdu velkou změnu v celý organizaci a nasměrovat klub trošku jinak.
Ať žije Sparta Praha forever
"
Měnit celé vedení je úplný nesmysl, v současné chvíli nevím,koho bychom do Sparty dostali. Jak už jsem psal tak Hlína by se měl už věnovat pouze trénování.
reakce na SpartaCorps: ,,Kořen by měl bejt u nás dál...."
Smlouvu mají oba. Nechal bych je oba, ale otočil pořadí. Pepa je v nejlepších letech, kvalitu má, musí chytat. Naopak Kovář je na vrcholu kariéry. Kolik sezón zvládne v takové formě? Jednu, dvě?
Proto bych dal přednost Pepovi, kde je větší perspektiva do budoucna, jeho výkony mohou gradovat.
Mnoho z Vás mi tu připomíná experta Antoše. Teď najednou ví, jak je vše špatně. Ještě nedávno tipoval a s ním spousta novinářů, že Sparta půjde do finále. A tady najednou každý vyhazuje půlku týmu, celé vedení a všechny ty, které ještě před dvěma měsíci opěvoval, jak že to skvěle všechno funfguje a jestli budeme druhý nebo třetí.......
Promítám si sérii s Třincem, tak z prvních třech zápasů jsme 2 vyhráli. V prvním jsme je válcovali 2 třetiny a pak nepochopitelně vypli a starchovali se o výsledek. Ve druhém, to samé, ale už jsme bohužel neměli gólový polštář a prohráli jsme v prodloužení kvůli hloupým faulům. Ve třetím jsme se od začátku do Třince zakousli, hráli jsme tvrdě a podle mne suverénně a zaslouženě vyhráli. Ve čtvrtém zápase jsme hodně smolně prohráli, když rozhodčí nepískli několik jasných třineckých faulů. A pak se něco muselo stát, protože pak už jsme jenom "hráli hokej" naprosto bez emocí a to nemělo žádnou šanci na úspěch. Přesilovky nám sice moc nešly, ale přesto jsme je do čtvrtého zápasu využívali.
Až vás, kritiky, majitel, nové vedení a noví trenéři vyslyší a sestaví tým bojovníků jako má třeba Olomouc, tak tu pak hlavně nepiště, že se na to nedá koukat od prvního kola
Netvrdím, že je vše dobře, ale kdo z vás už před play off nevěřil v úspěch s tímhle týmem? Já ne, já jsem fakt věřil, že můžeme dojít daleko.
reakce na Vena: ,,Jo aha pan najednou ma kristalovou kouli, jeste nedavno si brblal o..." zobrazit příspěvekJo aha pan najednou ma kristalovou kouli, jeste nedavno si brblal o suchym triku a ted tu najednou sypes zakulisni informace jak Jolanda...ty vole no comment radsi.
"
Kdyby jsi sledoval co píšu, tak občas mužů pustit něco o přestupech a měl jsi to zde napsáno. To že jsi mimo je jen tvoje vec. Samozřejmě že vím co se v týmu přibližně stalo, ale dokud to nebude chtít pustit zainteresovaný je to jen “JPP” proto jsem jen napsal že je problém u zahraničních hráčů.
reakce na Koty: ,,Pokud věříš videím a médiím jsi ztracený případ. To že tým..." zobrazit příspěvekPokud věříš videím a médiím jsi ztracený případ. To že tým nefungoval vidíme všichni a Kempný by něco takového hlavně neměl pouštět veřejně. "
Jo aha pan najednou ma kristalovou kouli, jeste nedavno si brblal o suchym triku a ted tu najednou sypes zakulisni informace jak Jolanda...ty vole no comment radsi.
reakce na Vena: ,,To mi prijde jako kravina mistni troll, zas jen hazi perly. Z videiich..." zobrazit příspěvekTo mi prijde jako kravina mistni troll, zas jen hazi perly. Z videiich pri nastupech nic takoveho patrny neni. A nebo jsou dobry herci. :D
Cedak A budou spolecne zachodky, to by byl trhak. :D "
Pokud věříš videím a médiím jsi ztracený případ. To že tým nefungoval vidíme všichni a Kempný by něco takového hlavně neměl pouštět veřejně.
reakce na Schaschek: ,,Tvl to mi ani neříkej, že by nás taková pí.čovina stála sérii..." zobrazit příspěvekTvl to mi ani neříkej, že by nás taková pí.čovina stála sérii
"
Ještě se nikdo nechce moc bavit. Čas ukáže, kde byl zakopaný pes. On vždycky po odchodu z klubu někdo začne mluvit. Respektive manažeři. Mě spíš neuvěřitelně sere ten nevyužitý potenciál toho týmu! Všude se tisíckrát psalo o pokoře, kterou mně tady vyčítáte. Psalo se o vyborné partě, ale na pivo jde sotva třetina společně.
reakce na Koty: ,,Co mám informaci od kluků co znám, tak je tam nějaký vztahový..." zobrazit příspěvekCo mám informaci od kluků co znám, tak je tam nějaký vztahový problém mezi několika hráči ze zahraničí. Nikdo zatím neřekne úplně konkrétní věci, ale za týden budu snad moudřejší. "
Warg a Erik Thorell asi ne, když nehráli, seděli v 02 aréně na tribuně vedle sebe a kecali
reakce na Schaschek: ,,Tvl to mi ani neříkej, že by nás taková pí.čovina stála sérii..." zobrazit příspěvekTvl to mi ani neříkej, že by nás taková pí.čovina stála sérii
"
To mi prijde jako kravina mistni troll, zas jen hazi perly. Z videiich pri nastupech nic takoveho patrny neni. A nebo jsou dobry herci. :D
Cedak A budou spolecne zachodky, to by byl trhak. :D
reakce na Schaschek: ,,Zajímalo by mě kde je zakopaný pes. Druhou půlku ZČ jsme..." zobrazit příspěvekZajímalo by mě kde je zakopaný pes. Druhou půlku ZČ jsme válcovali ligu. Co se stalo před tím zápasem s Olomoucí? Proč najednou ve ČF play off hráči sedmi z osmi klubů padají do střel, žerou puky, bojují a sráží se a hráči toho našeho hrají profesorsky? Tam nebyla vidět žádná týmová chemie. Proč po konci série Kempný řekne, že Třinec měl tým a my ne když celý rok slýcháme jak je tady super parta? Jak je do hajzlu v profesionálním sportu možný, aby se v rozhodujících fázích sezóny nemakalo minimálně stejně hodně jako to dělá soupeř? Moc otázek, málo odpovědí, ale ta odpověď Kempnýho mi docela zhnusila aktuální vztah ke Spartě."
Jo, Kempný nám vlastně nepřímo naznačil, že tým spolu nedržel......... to je hnus velebnosti
Aktualizováno: Před 2 min. a 42 s
Podpořte prosím také náš choreo tým. Více se dočtete v sekci:
Aktualizováno: Před 36 s