Zdá se, že sága Hložkova přestupu z Letné do zahraničí se dostává do finální etapy. Za to co Spartě odvedl mu děkuji a přeji mu ať se mu v zahraničí daří, ať už to bude Leverkusen nebo jiný klub. Bohužel cítím, že s jeho odchodem a koncem Dočkala skončil i ten poslední zbyteček kdysi úspěšného klubu. Teď už čekám jen to co přišlo na protestanty a evangelíky v českých zemích po Obnoveném zřízení zemském.
www.idnes.cz/fotbal/...
reakce na karlos: ,,Ano, máš naprostou pravdu. Tohle ještě zcela jistě není dno. Ten..." zobrazit příspěvekAno, máš naprostou pravdu. Tohle ještě zcela jistě není dno. Ten hajz se normálním fanouškům Sparty vyloženě vysmívá, kr.i.p.l jeden A Rosický u mě taky skončil. Nabídnout rezignaci je ukázkou jeho slabošství
Kompetence tak jak je představil Křetínský naprosto odráží to, co se ve Spartě opravdu děje.......Rosický může nakupovat "levné hráče" a Křetínský s Čuprem rozhodují o velkých rybách a hlavním trenérovi. Ale největší slovo má Křetínský, protože má nejvíc zkušeností
A za neúspěch mohou fanoušci
No jo no, co na to říct?? Na to se asi nic říct nedá, to už je na přes držku
"
Po přečtení elaborátu doktora Křetínského jsem upadl opravdu do hluboké deprese. Fotbalová Sparta je mrtvá: ten klub se prostě nezvedne z howen v jakých se plácá, protože k tomu ze strany majitele absolutně není vůle. Včerejším vystoupením to co se tušilo nebo předpokládalo potvrdil. Teď i přestávám věřit, že se ještě dožiji nějakého titulu nebo postupu do Ligy Mistrů. Vidím jedinou možnou cestu ke změně na Letné v dohledné, ale tu nebudu publikovat písemně, protože by to mohli Kuchařové, Rampové nebo podobná jelita, co si novinařinu vykládají jako šmejdění po nejrůznějších fórech a přečtené informace vydávat za vlastní, pokládat za nabádání k trestnému činu. Jinak jsem si přečetl večer i elaborát Fandy Čupra, který se vyznačuje úžasnou vítěznou mentalitou, že kdyby za nás hrál na trávníku, slavili bychom dle pana doktora titul už pět kol před koncem. Když jsem se začetl, měl jsem pocit jako bych otevřel čtyřicet let staré Rudé právo a pročítal projevy soudruha Poledníka, Kapka nebo Indry. Strašná snůška frází, klišé a blábolů.
reakce na rad55: ,,Není to jenom o výborné práci šefstva, ale i o tom, že se víc..." zobrazit příspěvekNení to jenom o výborné práci šefstva, ale i o tom, že se víc otevřel trh se skvělými hráči. Díky politice KHL se velmi zkvalitní všechny národní ligy. Tady bych právě viděl tu větší ochotu podepisovat delší smlouvy."
Za výbornou prací šéfstva si stojím. Leč samozřejmě souhlasím: situace na základě ruské agrese na Ukrajinu vzniklá v KHL ovlivnila znatelně hráčský trh a chování řady hráčů. Kdyby byla možnost odejít do KHL jako vloni nebo předloni, většina hráčů typu Tomáška, Krejčíka nebo těch co podepsal pan velkotovárník z Pardubic by určitě nebyla tak náchylná k podpisu dlouhodobějších kontraktů, pokud by vůbec zvažovala angažmá v extralize. Přeci jen KHL to byla (téměř) stovka vesměs nadstandardních cizinců, jejichž převážná část pro příští ročník hledá uplatnění v nejlepších evropských soutěžích, kterých není mnoho: Švýcarsko, Švédsko, Finsko, Německo a česká extraliga, to s hráčským trhem na kontinentu pořádně zamávalo. My z té situace můžeme jen profitovat a to je moc dobře.
Dobré odpoledne, snad si národní tým šetřil góly na čtvrtfinále, protože včera to bylo opět velmi nepřesvědčivé. Finové byli nachystaní precizně na Pastrňákovu lajnu a to jim bohatě stačilo. Od hráčů jako Hertl nebo Vrána vepředu čekám víc než jeden gól v sedmi zápasech. Co je silně alarmující je ten celý jeden vstřelený gól za posledních sto dvacet minut hry. Proti Finům jak vedou tak se hraje strašně těžko. To je jako v play-off hrát proti Třinci ve vedení na druhou nebo možná na třetí. Jen nevím pokud takový styl hokeje v Evropě převládne, koho to bude bavit. Věřím, že Němci Pastovu lajnu uhlídat nedokážou, ale na placku se budou muset přidat i další. Finům se včerejší večer hodně povedl. Kariho porazili, skupinu vyhráli a jako bonus přihráli Švédům do čtvrtfinále Kanadu.
Docela mě překvapil Kari jak si po včerejší výhře nároďáku 1:0 nad Američany lebedil a vyzařovala z něj velká spokojenost. V součtu celého utkání vyhrála reprezentace zaslouženě, ale poslední třetina byla na můj vkus velice pasivní a Američani nevyrovnali jen shodou náhod. Pětiminutová přesilovka docela tristní. V plné nahotě se ukázalo, že když se střelecky odmlčí první lajna a nevyužijí se přesilovky, což spolu souvisí, zbytek mančaftu výpadek nenahradí. Na druhé straně účelný styl hokeje to je, protože kromě utkání se Švédskem nároďák dostává minimum gólů. Vejmelkovi nulu přeji: po kolapsu se Švédy chytá velice jistě a spolehlivě. Být brankářem v reprezentaci není sranda, o to víc když na MS začal velice nepovedeným zápasem, v němž kromě rýmy nic moc nechytil. Budu zvědav na dnešek a především na čtvrteční čtvrtfinále jestli zůstane naděje, že reprezentace konečně ukončí čekání na medaili na velkém turnaji.
reakce na Mandor: ,,Na hokejové části Sparťanského srdce je to zatím dobrý. Dnes..." zobrazit příspěvekNa hokejové části Sparťanského srdce je to zatím dobrý. Dnes veliká radost, Kuba Krejčák je opravdu TOP bek. Takže super.
Ale z toho co se děje na Letné mi jde hlava kolem. Jestli opravdu chtějí přivést Guľu, tak opravdu nevím o co jde... Vždyť ten člověk vyhořel ve třech klubech za sebou. Jediné pozitivum na něm je, že umí hezky mluvit. Ale to už tady bylo v podání jednoho Italského odborníka... "
S Gulou vypadá, že si Vacek z Deníku Sport nevymýšlí. Z mého dobrého zdroje vím, že v sobotu byl s nejvyššími šaržemi klubu na Strahově a zdržel se tam dlouho. Je úžasné pomyšlení, že Spartu by měl zvednout trenér, který mimo Slovensko na obou štacích totálně pohořel. Plzeň si připsala pod jeho vedením nejhorší sezónu za posledních dvanáct let a Wisla Krakow pod jeho trenérským vedením téměř po třiceti letech sestoupila z elitní polské soutěže.
isport.blesk.cz/clan...
reakce na Mandor: ,,Rozhovor s Křetínským dnes na ISport. Z toho na mě jde normální..." zobrazit příspěvekRozhovor s Křetínským dnes na ISport. Z toho na mě jde normální deprese.
isport.blesk.cz/clan...
Kousek pro ilustraci:
Ve strukturách nejvyššího vedení Sparty se tak nic nemění. Společně s Rosickým pokračuje i generální ředitel František Čupr, jenž s výjimkou sportovního procesu řídí celý klub.
„A řídí ho dobře,“ ujistil Křetínský. „Kdyby měla většina hráčů jeho přístup a mentalitu, máme titul pět kol před koncem ligy. Já jsem předsedou představenstva a mám právo schvalovat klíčové otázky života klubu. Včetně významných přestupů, nebo volby trenéra A-týmu. V tomto máme s Františkem stejnou roli, ale rozhodně za tato schválení nesu větší díl odpovědnosti já, protože jsem ve Spartě mnohem déle a mám větší zkušenost. Ale jak vidíte, byla k ničemu.“"
Po prvotní silné vlně nas*ání na mě rovněž sedla deprese. V kostce tomu rozumím takto: Fanda Čupr se svojí vítěznou mentalitou vede klub nejlíp ve střední Evropě, ne-li na celém kontinentu. Rosický je sice jako sportovní manažer nýmand a chtěl se postavit čelem k dalšímu neúspěchu, takže nabídli rezignaci, ale tu pan doktor zamítl. Na mladé hráče se nevhodně skanduje, pročež se jim klepou kolínka, a i když byla vlastně Plzeň se Slavií v hajzlu, tak jsme je nechali před námi. V podstatě všechno funguje bez kazu, pan doktor se svými věrnými vše dělají velice dobře a jejich kvalitní práci jim kazí pouze trenéři, hráči a fanoušci. Tudíž vlastně zůstane vše při starém, protože je to v nejlepším pořádku a není důvod nic měnit. Kdybych do této chvíle uvažoval o zakoupení permice na příští ročník, tak by mě pan doktor přesvědčil jaká je to nebetyčná hloupost. Kde bere vůbec drzost kydat hnůj na fanoušky Sparty, kteří po patnácti letech nekončících zklamání, bídy, sra*ek a marastu stále chodí na Letnou, to nechápu. Copak my můžeme za to, že Sparta mnohem víc než fotbalový klub připomíná jakýsi hybrid mezi lazaretem a armádou spásy a za posledních patnáct let je čím dál tím víc parodií úspěšného klubu ?! "Sparta tu není od toho, aby byla v lize třetí a hrála kvalifikaci Konferenční ligy." Tuhle větu pana doktora si dobře pamatujme. Ta je v pravdě prorocká, protože bude hůř. Tohle ještě v žádném případě není dno!
sparta.cz/cs/clanek/...
Dobré odpoledne, Krejčík je výborná posila. Kvalitní a zkušený ofenzivní bek, jakého jsme za Pavelku potřebovali. Za mě ideální a rozhodně plnohodnotná náhrada. Od Tona s Hlinkou opět výborná práce. Podepsal u nás tříletou smlouvu, což je bezvadné. Je to hráč v nejlepším hokejovém věku: vnímám to jako moc dobrý signál. Hráči k nám zase chtějí chodit hrát a neberou nás jako nutné zlo maximálně na rok, když jim nevyjde jiná štace. Je jasné, že hodně dělá plná kasa, ale znovu si neodpustím poznámku, že i svůj velký díl má i jednání šéfů klubu, atmosféra v klubu i reálné ambice klubu být úspěšný. Břízu mám rád a vážím si ho, ale taky prostě Ton s Hlinkou odvádí lepší práci. Asi to vzali z lepšího konce, že jsme zase pro hráče atraktivní destinací. A pokud Krejčíkovi jinde sypali víc jak se špitá v zákulisí a přesto se rozhodl pro nás, tak to jen potvrzuje.
Teplice by na Letnou měly poslat obří bonboniéru, protože nebýt borců ze Sparty, dost možná by se ode dneška chystaly na sezónu v pralese. Dva z pěti gólů v baráži vstřelil Fortelný a jeden Sejk, kteří hostují na severu Čech ze Sparty. O zbytek se postaral Kuba Mareš, kterého jsme na Letné mimochodem nějakou dobu také měli. Za mě je to ideální chvíle, aby vedení Sparty čaplo Teplice a domluvilo s nimi nějakou dlouhodobější spolupráci. Béčko ve FNL je výborná věc, ale máme hráče, kteří potřebují hrát nejvyšší soutěž. A proto by to chtělo mít domluvenou nějakou smysluplnou spolupráci se dvěma kluby kapr ligy. Teplice mi přijdou ideální, navíc když tam nyní trénuje Jirka Jarošík.
Jsem docela rád, že se v kapr lize udrželi kromě Teplic i klokani. Proti Opavě nic nemám, ale lepší než hrát v Opavě je hrát na Bohemce. Teplicím jsem držel pěsti víc, protože nevím co by Vlašim, kam na baráž nepřijde ani 15 stovek diváků, kapr lize dala, navíc v azylu v Příbrami.
reakce na Canuck: ,,Takze dnes, presto, ze jde o Norsko, je dulezity zapas. Posledni zapas..." zobrazit příspěvekTakze dnes, presto, ze jde o Norsko, je dulezity zapas. Posledni zapas ktery Cesi proste museji vyhrat. Pak maji USA, ktery nema buhvijak silny muzstvo, takze mohl by (ale nemusel by) to klapnout, a pak silny Finsko. Myslim, ze Cesi nejspis konceji na 4. misto, coz znamena, ze by pak narazili nejspis na Kanadu.
Dnes Kanada hraje proti Svycari, jediny dalsi tym v skupine bez prohry. Otazka je jestli, po tom co Rusove, rudy i bily, vypadli, je to vyhoda, ze nemaji takovou kvalitu v skupine. Cesi maji tri tezky zapasy v skupine (ne, nepocitam mezi nimi Rakusane). Kanada sice ma Svycari, Nemci a Slovaky, ale to proste nema kvalita co Finsko, Svedso, USA i Cesko. Takze kdyz nakonec Cesi i Kanadane potkaji v 1/4 finale, tak Kanada sice bude asi odpocatejsi, ale zase nebodou mit za sebou extra tezky zapasy, coz by mohl byt vyhoda pro Cesi. Bude to zajimavy."
Kanada se Švýcarskem byl pro mě zatím top zápas celého MS. Odnesl jsem z něj především, že před zápasem samotným bych byl rád kdyby se český nároďák pro čtvrtfinále vyhnul Kanadě. Po shlédnutí utkání bych možná radši Kanadu než Švýcary, šel z nich celkem vítr. Počítám ovšem, že na 95% do čtvrtfinále jednoho z těchto dvou soupeřů česká reprezentace pro čtvrtfinále chytne. Žádná sranda to nebude.
reakce na Mušín: ,,Teď sem.se dočetl, že by po případném odchodu Rosického, by..." zobrazit příspěvekTeď sem.se dočetl, že by po případném odchodu Rosického, by pripadala náhrada v Bořkovi, to by bylo jiný kafe.
Co vy na to ? "
S Dočkalem ve sportovním vedení klubu bych problém neměl. Je to na kopačku nadprůměrně inteligentní a přemýšlivý chlapec, ale všechno má svůj čas a svůj postup. Rozhodně by nemělo smysl, aby se stal sportovním ředitelem tak jako to nemělo smysl u Rosického. Jak zde bylo napsáno, na sportovního ředitele Sparta potřebuje žraloka, muže činu a především zkušeného šíbra. Za celou éru Křetínského ve Spartě tohle splňoval jen na úplném začátku Pelta. Po jeho odchodu do Jablonce je to z bláta do louže. Když si promítnu všechna jména co se vystřídala na postu sportovního šéfa po odchodu Velkého čápa, tak by mi upřímně Ivánek Horník připadal jako zlaté řešení.
Dobré odpoledne, Na zápas hokejové reprezentace proti Američanům jsem moc zvědav. Upřímně ani proti Norsku mě nároďák jako celek nepřesvědčil. Pastrňák je klasa a celá první lajna šlape úžasně, ale zbytek útoků je pořád děsně sterilní. Dobrou zprávou je, že se konečně trefil Vrána, ale pořád je to strašně závislé na jednom útoku a na přesilovkách, což dle mého názoru proti lepším soupeřům typu Finsko nebo Švédsko bude málo. Navíc vzadu byla řada momentů, kdy se Norům před Vejmelkou dovolovalo trestuhodně moc. Norové mají historicky problém se střílením gólů a proti české reprezentaci dvojnásobně, ale Američané a hlavně Finové takovými nabídkami nepohrdnou. Taky Kempný musí mít rozum a nemůže kvůli vyřizování osobních účtů v posledních minutách dvakrát po sobě oslabit mančaft. Předpokládám, že si ho vzali po zápase do prádla trenéři a důrazně mu promluvili do duše.
Američany jsem viděl proti Švédům. Hráli disciplinovaně a ukázněně. A najednou jich Švédové měli plné brusle. Jestli takhle budou hrát dnes, nároďák to vůbec nebude mít jednoduché. Ale třeba Američani oslavovali výhru nad Švédskem.
www.sport.cz/clanek/...
Včerejšek se reprezentaci povedl, ale s chválou bych ještě vyčkal. Že je Pasta borec o tom žádná. Druhý gól Červenky po přesilovkové kombinaci nebo pátý gól Pastrňáka po kombinaci s Krejčím to byla pohádka. Ale zase Lotyše porazit byla povinnost. A když se jim povedlo nasypat hned tři kousky za sedm minut, z toho by se těžko dával dohromady i o dost lepší tým. Moc se mi líbilo nasazení, chuť, entuziasmus, bruslení a pohyb: začátek byl jak víno. Jsem zvědav co si z toho hoši přenesou na Nory a pak na další soupeře.
reakce na karlos: ,,Možná že právě v tom může být zakopaný pes. Kšeft je totiž..." zobrazit příspěvekMožná že právě v tom může být zakopaný pes. Kšeft je totiž kšeft a možná mu obchodní partneři pochlebují, jak to ve Spartě dělá dobře a že jen dílem náhody nemá Sparta titul. Pro dobrý kšeft se určitě i lže. A tak je dost možné, že Křetínský žije v domění, jak to dělá skvěle
Pravda, občas přece musí slyšet zprávy v televizi, v rádiu, přečte si noviny. Takže není možné, aby nevěděl, že je Sparta totálně v hajzlu. A musí to vědět už hodně dlouho. Když se nad tím člověk zamyslí, vychází z toho hrůzný závěr....on má fakt Spartu pouze jako hračku a jako pozemky na lukrativním místě. Její případný úspěch a bohužel i fanoušci jsou mu totálně volný
"
Taky mě už mockrát napadlo, že Křetínský bude žít v nějakém vakuu, že všechno kolem Sparty dělá dobře, že vybírá ty správné lidi a že to chce jen čas, aby se výsledky dostavily. Sice si spíš myslím, že víc než obchodní partneři ho v takovém vakuu budou udržovat lidi co bude mít kolem sebe, které dobře platí a ti mu oplátkou velice rádi podkuřují ve smyslu, že všechna jeho rozhodnutí jsou správná. A když se úspěch nedostaví, jsou mu předkládány „objektivní důvody“, případně nalezeni viníci (většinou trenéři, občas nějací hráči), aby byli potrestáni vyhazovem. Na ně se svede poslední neúspěch a zase se najede do starých kolejí. Jestli si občas pustí bednu, poslechne rádio nebo přečte sportovní tisk je otázkou. Počítám, že spíš jo, ale i takové informace už může dostávat s patřičně vyfiltrovaným komentářem od kuřbuřtů ze svého okolí.
reakce na Poky: ,,Pro mě je to jedna z největších záhad českého sportovního..." zobrazit příspěvekPro mě je to jedna z největších záhad českého sportovního rybníčku. Skoro 20 let dělat s takovou osobní obchodní a manažerskou úspěšností fotbal a nenajít cestu, jak v něm být úspěšný. Vlastní blahosklonností si vyrobit z provinčního soupeře těžkou váhu, která se Spartě s gustem směje a titul je schopná vyhrát i s bankovními účty v minusu. Být pro smích s různými nerealistickými cíli, korunovanými projektem internacionalizace v čele s komikem, který o fotbale hezky plká, a úspěchy v něm nemá.
A to, o čem se spekuluje do budoucna, asi také slibuje zábavu. Jenže pro soupeře Sparty. "
Velice výstižně a přesně popsáno. Když vidím, že Slávie ladí příchod útočníka z Feyenoordu, zatímco Sparta hodlá ztráty v ofenzivních řadách pucovat Ševčíkem z Brna a Daňkem z Olomouce, tak vážně nevím jestli na Letné v čele s Křetínským někdo o titul a skupinu v evropských pohárech opravdu stojí. A když si k tomu přečtu, že se o místě trenéra jedná s Fantomasem Gulou, který totálně shořel v Plzni a vzápětí v Krakově, tak to už fakt nevím jestli se mám smát, brečet nebo opět zvracet. (I když to vytáhl fotbalový odborník Deníku Sport Vacek, podle kterého zkraje tohoto týdne byla hotová věc, že Spartu po pohárovém finále přebírá Svědík ze Slovácka.)
isport.blesk.cz/clan...
Dobré odpoledne, tříletá smlouva Tomáška je zpráva ze Sparťanského tábora, která mi po delší době udělala opravdovou radost. Za mě naprostá pecka a tleskám Tonovi s Hlinkou! A věřím, že nás ještě několikrát mile překvapí jménem dalšího podepsaného hráče, protože pořád potřebujeme posílit obranu i nějakého rozbíječe a hajzlíka do útoku.
reakce na karlos: ,,Tady se tepou trenéři, ale při tom repre v současné době hodně..." zobrazit příspěvekTady se tepou trenéři, ale při tom repre v současné době hodně připomíná fotbalovou Spartu. Trenéři se sice vyměnili, ale parodie na sportovního manažera zůstává jak u repre, tak u nás "
Je pravdou, že u obou těchto institucí, jak fotbalové Sparty tak hokejové reprezentace si už několik let kladu tu stejnou otázku aniž bych na ni nalezl odpověď: Kde je to konečné dno, ze kterého se už nedá spadnout hlouběji do ještě větších sr**ek ?! S kritikou sportovních manažerů v obou institucích souhlasím, ale zároveň dodávám, že ryba smrdí od hlavy. A tou je v jednom případě Křetínský a ve druhém Král.
reakce na Gapin: ,,Psal jsem to tu v pondělí jak to dopadne. A nemýlil jsem se...." zobrazit příspěvekPsal jsem to tu v pondělí jak to dopadne. A nemýlil jsem se. Popravdě to nebylo ani tak těžký.
Holt když má pan majitel jiný priority a to, že do toho každej rok nasype 200-300 mega aby zalátal ztrátu mu nevadí, tak se holt nic nezmění. Škoda se u toho nervovat."
Homolko, že Křetínský na vlastnictví Sparty mnohem víc finančně vydělal než prodělal nemusíme řešit. Mě zaráží jiná věc. Že člověku s jeho egem a s jeho úspěchy, protože on objektivně (mimo Letnou) úspěšný člověk je, nevadí být spojen s něčím dlouhodobě tak zoufale neúspěšným jako je ACS. Že do klubu ročně rve desítky nebo i stovky milionů, to bych pochopil, že mu nevadí, když jinde vydělává miliardy. Pořídil si nákladnou hračku, má ji a udržuje si ji. Ale že ho ne**re tak zoufale dlouhodobě neúspěšná organizace, se kterou je jeho jméno spojeno, to nedokážu pochopit. To je věc ega i prestiže. Ať mi netvrdí, že se mu obchodní partneři nepošklebují nebo ho aspoň neptají proč je Sparta tak strašně v pr**li. A že ho to ne**re a nemotivuje k vyndání hlavy z pr**le, když i taková guma jako je Luft Jára během pár let vytáhla Slávii, která byla před šesti, sedmi lety desetkrát víc k smíchu než Sparta, k titulům, k Lize Mistrů a k dalším úspěchům v pohárové Evropě.
reakce na rad55: ,,https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-simon-se-priznal-za-jeho-uprkem-z..." zobrazit příspěvekwww.sport.cz/clanek/...
Tak nevím co se děje. Je to zvláštní. "
Je to venku a mnohem dřív než jsem čekal: dali si po tlamě. Hokej je o emocích a tohle se prostě občas v týmu stane. Nevidím důvod proč generalita nároďáku mlžila. Teď vypadají Nedvěd a spol. jako vocasové, což ostatně jsou. O Simonovi jsem už párkrát slyšel, že je složitější povaha a něco na tom asi bude. Nevím, ale tohle se většinou řeší podáním rukou a pivem, kterým se problém definitivně spláchne. Nač z toho dělat telenovelu, práskat za sebou dveřmi a předčasně odjíždět z akce jako je MS.
Dobré odpoledne, včerejší pohárové finále jsem neviděl a vůbec mě to nemrzí. Spíš naopak: dopadlo to zhruba jak jsem očekával, dalším fiaskem. Z letenského kroužku písní a tanců mi je už dlouho na blití: v poslední době byl téměř každý zápas zárukou, že se mi bude chtít z produkce pašáků v rudých dresech zvracet. Za pár dní nebo týdnů z kádru odejde většina z toho mála nadprůměrných až nadstandardních hráčů. Příští sezónu se by již mohl splnit dlouhodobý cíl doktora Křetínského, k čemuž mu evidentně zase a hodně pomůže nýmand Rosa. Letenská organizace bude ušetřena rozptylování evropskými poháry včetně předkol stejně jako jimi nebude obtěžován poslední zbyteček masochistů, zoufalců a nevyléčitelných optimistů, kteří budou stále trávit víkendová odpoledne či (pod)večery docházením na stadion v očekávání jakéhosi zázraku biblických rozměrů v podobě úspěšné Sparty. Včerejší debakl mimo jiné znamená, že se v příští sezóně evropské poháry opět smrsknou do trapné epizody jednoho či dvou letních předkol a dřív než se pořádně začnou hrát, parodie na opravdovou Spartu se už týkat nebudou. Na cestu ze druhého předkola do skupiny náhražkové EKL jsem opravdu zvědav. Počítám, že maximem bude vyřazení nějakých ještě větších ubožáků ve druhém předkole. Zejména když vidím v tisku ty kanóny, kterými kluk z plakátu hodlá nahradit odcházející ofenzivní hráče. A klub bude těm posledním zapadlým vlastencům co si najdou cestu na Letnou, aby postupně zhasínali, servírovat opravdové laskominy jako Zlín, Olomouc, Pardubice, Jablonec, Brno a možná Vlašim, při kterých se občas povede i vyhrát.
Za trenérů Ježka nebo Uhrina byla kvalita tehdejších kádrů taková, že 3/4 nebo možná 4/5 z toho dnešního by mohlo prodávat lístky v kase, uzenky na tribuně případně podávat míče na trénincích, ale v životě by je nepustili ani na střídačku. Klub co získával tituly jak na běžícím pásu a hrál celkem stabilně i úspěšně Ligu Mistrů to dotáhl za vedení doktora Křetínského tak daleko, že si s ním vytírají pr*el Asiati ze Slovácka a průměrní sr*čii jako Kalabiška, Hoffman, Reinberk nebo jim podobní nemíče z pašáků v rudém dresu dělají trhací kalendář. Dokud se nerozjedou zásadní změny, na Letné mě nikdo neuvidí. I kdyby to mělo trvat roky. O víkendu jsem si odnesl na památku kus trávníku a tím jsem s letenským kroužkem písní a tanců skončil.
Aktualizováno: Před 1 min. a 6 s
Podpořte prosím také náš choreo tým. Více se dočtete v sekci:
Aktualizováno: Před 5 s